browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Unit Kurikulum

Ahli Jawatan Kuasa

Sedang Dikemaskini.

Segala kesulitan amat dikesali.

Laporan Analisis Peperiksaan Umum

Jadual Peperiksaan SPM 2013 KPM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perhatian kepada calon SPM terutama pelajat SMK Segama bagi sesi tahun 2013 ini, jadual peperiksaan SPM telahpun dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia KPM. Namun demikian, oleh kerana masih terlalu awal, buat sementara ini Jadual berbentuk draf sahaja yang dikeluarkan iaitu jadual yang mempunyai subjek-subjek peperiksaan bertulis mengikut susunan tanpa tarikh.

Walaupun Jadual Sijil Pelajaran Malaysia SPM 2013 ini berbentuk draf tanpa tarikh, mungkin ia bermanfaat kepada para pendidik atau calon SPM 2013 untuk mendapat gambaran sedikit sebanyak mengenai susun atur subjek peperiksaan mengikut masa tertentu untuk membuat perancangan dan tindakan.

Untuk muat turun draf jadual SPM 2013 ini perlu mempunyai perisian adobe reader kerana ia merupakan dalam bentuk pdf. Sila klik pada gambar di bawah untuk muat turun ke komputer masing-masing.

Semoga perkongsian draf jadual SPM 2013 ini memberikan manfaat dalam perancangan dan tindakan untuk semua pelajar SMK Segama yang bakal menghadapi peperiksaan SPM.

 

Jadual Peperiksaan PMR 2013 KPM

 

Pihak Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah mengeluarkan jadual waktu peperiksaan bagi Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2013 (Draf buat masa ini dan mungkin berlaku perubahan). Jadual waktu tersebut boleh didapati di portal rasmi Kementerian Pelajaran Malaysia.

Untuk muat turun draf jadual PMR 2013 ini perlu mempunyai perisian adobe reader kerana ia merupakan dalam bentuk pdf. Sila klik pada gambar di bawah untuk muat turun ke komputer masing-masing.

Merujuk kepada jadual waktu PMR 2013 ini dan tarikh peperiksaan PMR 2013, peperiksaan bertulis akan berlangsung mulai bulan Oktober.

Turut disertakan dalam dalam fail di atas ialah Borang Pengesahan Garis Panduan dan Arahan Peperiksaan PMR 2013 Telah Dibaca. Jadual di atas mungkin berubah (Draf).

Kepada calon PMR, adalah penting untuk bersedia awal memandangkan kini hanya tinggal beberapa bulan sahaja lagi untuk bermulanya peperiksaan PMR dimana ia juga menentukan aliran mana calon selepas keputusan PMR nanti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.