browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: January 2014

Sukantara 2014

                        SMK Segama, Lahad Datu – Sukantara SMK Segama bermula kelmarin dengan lima divisi mengambil bahagian dalam acara padang dan balapan dalam usaha untuk mengumpul mata kemenangan rumah masing-masing. Program tersebut yang merupakan salah satu aktiviti tahunan kokurikulum di SMK Segama melibatkan semua murid termasuk … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Taklimat Program/Kursus Motivasi Pelajar Kepada Ibubapa

TARIKH  : 22 JAN 2014 (KHAMIS) TEMPAT : DEWAN SMK SEGAMA MASA      : 10.00 PAGI PENCERAMAH: HJ.SAHARUDIN LANDIDE (GURU UBK SEKOLAH)

Categories: Berita | Leave a comment

Penyerahan Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 Sesi 2014

Pada 22 Januari 2014, pihak sekolah telah mengadakan Majlis Penyerahan Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100 kepada murid-murid SMK Segama. Bantuan Khas Awal Persekolahan ini melibatkan lebih kurang 300 orang pelajar. Bantuan Khas ini dihulurkan oleh kerajaan bagi meringankan beban ibu bapa terutama yang berpendapatan rendah. Pihak sekolah telah membuka kaunter penyerahan bantuan RM100 pelajar yang dihulurkan … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Sambutan Maulidur Rasul 2014

Lahad Datu-Pada 13 Januari 2014 telah diadakan Sambutan Maulidur Rasul anjuran Panitia Pendidikan Islam, ia telah dimulakan dengan bacaan selawat oleh warga sekolah. Perarakan ini telah bermula dari astaka hingga ke dewan besar. Tahniah kepada semua yang telah berjaya melapangkan masa bagi memeriahkan sambutan ini. Semoga sambutan ini akan dapat dijadikan landasan untuk sentiasa memantapkan … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Merentas Desa Kali ke 14

SMK SEGAMA, Lahad Datu – Kejohanan Merentas Desa peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Segama telah berlangsung dengan meriah pada 11 Januari 2014. Program tersebut yang merupakan salah satu daripada aktiviti tahunan sekolah melibatkan semua murid dalam 4 divisi, iaitu Wira, Saga, Satria dan Waja. Setiap murid yang mendapat tempat pertama hingga tempat ke-10 untuk setiap divisi layak … Continue reading »

Categories: Berita, Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Majlis Perasmian/Penutupan Program Transisi Pelajar Tingkatan 4

9 Januari 2014 – Majlis ini telah diadakan pada 9 Januari 2014 (Khamis) bertempat di Dewan SMK Segama, Lahad Datu. Majlis ini telah dirasmikan oleh En Yeoh Sek Goh selaku Pengetua SMK Segama, Lahad Datu. Seramai 135 pelajar Tingkatan 4 telah mendaftar pada tahun ini.

Categories: Berita | Leave a comment

Perasmian dan Penutupan Orientasi Pelajar Tingkatan 1 (Seminar Keibubapaan IBKS)

  6 Januari 2014: Majlis Perasmian dan Penutupan Minggu Orientasi Pelajar Tingkatan 1, 2014 telah dijalankan di dewan SMK Segama. Sepanjang minggu orientasi tersebut, pelajar baru ini telah didedahkan dengan maklumat-maklumat penting berkaitan sekolah. Selain itu, daripada orientasi diharapkan agar ianya dapat membentuk pelajar kepada budaya cintakan sekolah serta membentuk pelajar SMK Segama yang gemilang … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Perpindahan 4 Srikandi Sekolah

[Sila klik di gambar untuk paparan lebih jelas] 3 Januari 2014 – Majlis perpisahan untuk empat orang guru wanita iaitu Pn Saidatul Aini, Ustazah Zaitul Farah, Puan Sufiah Abu Bakar dan Puan Roniza Darus telah diadakan pada 3 Januari 2014 di Pejabat SMK Segama, Lahad Datu.  Keempat guru tersebut telah berpindah di sekitar sekolah di semenanjung … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment