browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: May 2013

Kejohanan Remaja Taekwondo Negeri Sabah

Cikgu Nurhafizah Sahat selaku guru pengiring bersama peserta. Kota Kinabalu-Pihak sekolah ingin merakamkan ucapan syabas dan tahniah kepada peserta-peserta taekwondo dari sekolah ini kerana telah menunjukkan kesungguhan dan keupayaan diri sehingga berjaya merangkul beberapa pingat dalam Kejohanan Remaja Taekwondo Negeri Sabah. Pertandingan tersebut telah berlangsung di Stadium Likas, Kota Kinabalu selama tiga hari iaitu bermula … Continue reading »

Categories: Berita | 2 Comments

Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar 2013

LAHAD DATU– SMK Segama, Lahad Datu telah mengadakan Majlis Anugerah Kecemerlangan sebagai usaha berterusan mengiktiraf pencapaian murid-murid yang cemerlang dalam pelbagai bidang. Majlis yang penuh ceria dan gemilang telah dirasmikan oleh Penolong Pegawai Pejabat Pelajaran Daerah merangkap Ketua Unit Sains dan Matematik PPD Lahad Datu, Dr Haji Suharpi Lasuddang. Turut hadir bukan sahaja para ibubapa … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Sambutan Hari Guru 16 Mei 2013

 Khamis 16 Mei 2013 merupakan Hari Guru bagi seluruh Malaysia. Di SMK Segama sambutan Hari Guru telah disambut sebagaimana kebiasaan setiap tahun. Majlis dimulakan dengan upacara rasmi di Dataran Perhimpunan. Turut hadir ialah En. Musran Bin Abdul Latif,Yang Dipertua PIBG SMK Segama.  Acara sambutan hari guru yang bermula jam 7.00am pagi tersebut telah diserikan oleh … Continue reading »

Categories: Berita | 1 Comment