browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: March 2013

ANALISIS SPM 2012

PELAJAR 10 A :LIEW HUNG KHI Lahad Datu, 21 Mac 2012– Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia SPM 2012 telah pun diumumkan. Pelajar-pelajar tingkatan 5 tahun 2012 telah hadir ke sekolah bagi mengambil keputusan peperiksaan awam yang telah pun mereka duduki. Pagi yang penuh debaran dan disertai oleh kabus yang nyaman akan menentukan hasil usaha dan tawakal para … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Analisis STPM 2012

Lahad Datu, 18 Mac 2013- Keputusan STPM telah pun diumumkan. Pelajar-pelajar bekas Pra U turut hadir ke sekolah bagi mengambil keputusan peperiksaan awam yang telah pun mereka duduki. Pagi yang penuh debaran dan disertai oleh kabus pagi yang nyaman akan menentukan hasil usaha dan tawakal para pelajar Pra U. Pengambilan keputusan bermula dari jam 10 pagi sehingga … Continue reading »

Categories: Peperiksaan | 2 Comments

Prosedur Mengambil Keputusan SPM

Seperti yang telah dihebahkan melalui media elektronik dan media cetak, keputusan SPM 2012 akan diumumkan pada Khamis 21.12.13. Sehubungan dengan itu, para pelajar SPM 2012 diminta untuk hadir ke sekolah untuk majlis penyerahan slip keputusan yang akan diadakan di pejabat sekitar pukul 12 tengahari. Sehubungan dengan itu, para pelajar dimohon untuk hadir dengan berpakaian kemas dan … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Mesyuarat Agung PIBG 2013

Pada 16 Mac 2013 yang lalu telah berlangsung Mesyuarat Agung PIBG kali ke 10 di SMK Segama, Lahad Datu. Majlis tersebut dirasmikan oleh Yang Berhormat Kolonel (K) Dr Hj Salleh Hj. Kalbi.  Ahli Parlimen Malaysia P188 Silam. Pelbagai agenda dan aktiviti untuk sesi 2013 telah dibincangkan dan dipersetujui. Pelbagai isu-isu yang melanda pada tahun 2012 juga … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Keputusan Peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012

Keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2012 akan dikeluarkan pada 18 Mac 2013.  Calon sekolah boleh mendapatkan keputusan peperiksaan mereka di sekolah masing-masing pada tarikh tersebut mulai jam 12:00 tengah hari, manakala  calon persendirian individu akan memperolehnya melalui pos.  Di samping itu, calon juga boleh menyemak keputusan mereka melalui Sistem Mesej Singkat (SMS) dengan … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Tabung Wira Lahad Datu

LAHAD DATU – Pencerobohan di Lahad Datu, Sabah yang telah mengorbankan pasukan keselamatan negara merupakan satu sejarah berdarah yang amat mendukacitakan kita sebagai rakyat Malaysia. Guru Cemerlang Sejarah, En. Dexter Silam berkata, kesan daripada peristiwa itu, seramai sembilan anggota keselamatan telah terkorban. “Kematian mereka telah meninggalkan kesan yang besar kepada keluarga masing-masing dan seluruh rakyat … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment