browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: October 2012

Majlis Penutupan Pasca PMR 2012

Lahad Datu-Hari ini telah berlangsung Upcara Penutupan Program Pasca PMR 2012 di Dewan SMK Segama. Majlis disempurnakan dengan acara perasmian penutupan oleh PK Pentadbiran iaitu Pn Setiawaty Asaad dengan memberikan ucapan dan kata perangsang kepada pelajar. Sejurus selepas itu acara penyampaian hadiah bagi pemenang-pemenang pertandingan yang dianjurkan UBK, bidang bahasa, bidang Sains & Matematik dan … Continue reading »

Categories: UBK | Leave a comment

Penutupan Program Bulan Membaca 2012

Pada 24 Oktober 2012, telah berlangsung Majlis Penutupan Bulan Membaca SMK Segama 2012. Majlis penutupan Bulan Membaca 2012 SMK Segama telah disempurnakan oleh En. Yeoh Sek Goh, Pengetua SMK Segama. Dalam ucapannya,  beliau mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dah tahniah kepada Pusat Sumber Sekolah kerana berjaya melaksanakan program tersebut. Beliau turut berharap agar budaya membaca dapat diteruskan sepanjang hayat … Continue reading »

Categories: PSS | 2 Comments

Program Lepasan PMR

Tahniah dan syabas kepada semua pelajar lepasan PMR yg telah selamat menduduki PMR dan pelbagai aktiviti yang telah dirancangkan oleh pihak UBK serta sekolah dalam mengadakan aktiviti berkonsepkan ilmiah kerohanian, kognitif serta jasmani.  (Rujuk Gambar diatas untuk senarai program-program yang diadakan)

Categories: UBK | Leave a comment

Semoga Berjaya dalam PMR 2012

Taklimat Akhir PMR 2012 (8.10.12) Salam Sejahtera, dalam kesempatan ini, kepada pelajar SMK Segama Lahad Datu dan semua pelajar yang akan menghadapi ujian peperiksaan Penilaian Menengah Rendah ( PMR ), pihak sekolah ingin ucapkan semoga tabah menghadapi ujian tersebut dan kami guru-guru doakan semoga anda semua berjaya dengan cemerlang dalam PMR nanti. ~Ikhlas dari Warga … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Penangguhan P&P Semasa PMR 2012 (Makluman Penting)

Makluman kepada semua Ibubapa dan pelajar sekalian , disertakan disini Jadual Waktu Kelas Bimbingan SPM dan Waktu Cuti Tahun 2012 untuk rujukan. Semoga dengan usaha ini dapat membantu para pelajar yang akan mengambil PMR dan SPM pada tahun ini akan lebih yakin dan bersemangat lagi sesuai dengan pepatah “Usaha Tangga Kejayaan”

Categories: Kurikulum | Leave a comment