browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Staf

Pengumuman Khas: Cuti Umum Sempena PRU 14

Salam sejahtera, Untuk makluman 10 dan 11 Mei 2018 merupakan Cuti sempena Menang Pilihan Raya 14. Oleh yang demikian, tiada sesi Pembelajaran dan Pengajaran akan berlangsung.  Perubahan jadual peperiksaan juga akan dikemaskini kemudian. Sekolah akan dibuka semula seperti biasa pada 14 Mei 2018 (Isnin). Sekian, untuk makluman. Terima Kasih.

Categories: Papan Kenyataan, Segera, Staf | Leave a comment

Bengkel Pembudayaan Pembelajaran Abad KE 21 2018

Latihan bertujuan untuk memberi pendedahan dan memperkasa guru-guru dalam melaksanakan Pembelajaran Abad Ke 21 dalam Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) serta Infrastruktur/Persekitaran PAK 21 . Selain itu, latihan dalam perkhidmatan ini juga merupakan perkongsian dan pendedahan mengenai senario amalan PAK21 dalam Kurikulum, Pedagogi dan Pentaksiran.   Nama Program            :           Latihan Dalam Perkhidmatan (LDP) Bil 1/2018 … Continue reading »

Categories: Staf | Leave a comment

Perpisahan Cikgu Ahmadi Bin Wahab

30 Ogos 2012 – Majlis perpisahan untuk seorang guru Pra U iaitu En Ahmadi Bin Wahab telah diadakan pada 3o Ogos 2012 di Bilik Mesyuarat SMK Segama, Lahad Datu.  Cikgu Ahmadi akan menyambung pengajian Sarjana di Universiti Kebangsaan Malaysia dalam bidang Geografi.  Pihak sekolah mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih di atas segala sumbangan yang telah disampaikan … Continue reading »

Categories: Staf | Leave a comment

Majlis Perpisahan Cikgu Samsirah Sjamsudin

Lahad Datu-Sudah menjadi lumrah dunia bertemu dan berpisah adalah perkara biasa. Pada 23 Jun 2012, SMK Segama telah kehilangan seorang guru yang sangat berdedikasi iaitu Cikgu Samsirah Sjamsudin.  Sehubungan dengan itu, Kelab Guru dan Staf SMK Segama telah menyediakan hadiah kenang-kenangan yang disampaikan oleh Pengetua SMK Segama.  Para guru juga telah berjaya menganjurkan satu jamuan perpisahan … Continue reading »

Categories: Staf | 3 Comments

Kenangan Perpisahan Warga SMK Segama

Penyampaian cenderahati yang telah disampaikan oleh Penolong Kanan Kokurikulum En. Mohd Khir Abu Bakar 12 Jun 2012 menjadi saksi utama  deraian air mata para kakitangan SMK Segama dengan perpindahan seorang staf SMK Segama iaitu Puan Sumarni Hussein ke negeri Melaka. Semoga perpindahan ini tidak memutuskan silaturrahim dan terima kasih di atas pengorbanan dan jasa. Setiap yang … Continue reading »

Categories: Staf | Leave a comment