browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

PIBG

Mesyuarat Agung PIBG Tahun 2020

Categories: PIBG | Leave a comment

Hari Penetapan Target Pelajar SPM / STPM 2018

16 Mac 2018 (Lahad Datu)-Hari Penetapan Target Pelajar SPM & STPM SMK Segama 2018 di bawah Program Penglibatan Ibu-bapa & Komuniti pada 27 Mac 2018 di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Segama, Lahad Datu,. Majlis tersebut dirasmikan oleh Tn Musran Abd Latif, Pengerusi PIBG. Majlis juga diserikan dengan kehadiran Pengetua Cik Puan Hjh. Saida Hj. Usman dan barisan AJK … Continue reading »

Categories: Kurikulum, PIBG | Leave a comment

Mesyuarat Agung PIBG 2018

Suasana yang dirakamkan semasa berlangsungnya Mesyuarat Agung PIBG SMK Segama 2018.  Tarikh: 03 Mac 2018 (Sabtu) Masa: 8.00 Pagi Tempat: Dewan SMK Segama, Lahad Datu Dengan ini berlangsungnya Mesyuarat Agung PIBG SMK Segama. Majlis ini telah dirasmikan oleh YB Dato’ Haji Mohammad Yusof Bin Apdal. ADUN N.50 Lahad Datu, Merangkap Ketua Bahagian UMNO P188 Silam. … Continue reading »

Categories: Berita, PIBG | Leave a comment

Kejohanan Merentas Desa Tahun 2017

SMK SEGAMA, Lahad Datu – Kejohanan Merentas Desa peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Segama telah berlangsung dengan meriah pada 14 Januari 2017. Program tersebut yang merupakan salah satu daripada aktiviti tahunan sekolah melibatkan semua murid dalam 4 divisi, iaitu Wira, Saga, Satria dan Waja. Setiap murid yang mendapat tempat pertama hingga tempat ke-10 untuk setiap divisi layak … Continue reading »

Categories: Berita, PIBG, Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Penyerahan Slip Keputusan Peperiksaan Penggal l Tahun 2016

Lahad Datu-Pada 24 Jun 2016, SMK Segama telah mengadakan Hari Penyerahan Kad Laporan Prestasi Murid bagi penggal 1 persekolahan 2016. Sambutan yang diberikan amat menggalakkan dengan penglibatan ibu bapa serta penjaga yang sanggup mengorbankan masa dan tenaga bagi menghadiri perjumpaan ini. Kami warga kerja SMK Segama mengucapkan jutaan terima kasih kepada tuan/puan kerana sudi hadir … Continue reading »

Categories: Berita, PIBG | Leave a comment

Sambutan Majlis Anugerah Kecemerlangan 2016

Lahad Datu, 26 Mei 2016: Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar 2016 SMK Segama ini dirasmikan oleh ADUN N.50 Lahad Datu, Merangkap Ketua Bahagian UMNO P188 Silam, YB Dato’ Haji Mohammad Yusof Bin Apdal. Majlis yang diadakan untuk menghargai kecemerlangan pelajar-pelajar SMK Segama, Lahad Datu dalam bidang akademik dan kokurikulum ini dimulakan dengan penyampaian Sijil Penghargaan kepada Ketua & … Continue reading »

Categories: Berita, PIBG | Leave a comment

Mesyuarat PIBG 2016

Mesyuarat Agung PIBG SMK Segama kali-13 Tahun 2016 di Dewan SMK Segama pada 05.03.2016 (Sabtu). Perasmi: Pegawai PPD Lahad Datu 

Categories: PIBG | Leave a comment

Mesyuarat Agung PIBG 2015 Ke-12

Tarikh : 7.3.2015 Hari: Sabtu Tema : Guru Membina Ilmu, Ibu Bapa Menyempurnakan Akhlak Perasmi : YB Datuk Hj. Muhammad Yusuf Bin Afdal (ADUN N50, Lahad Datu)

Categories: Berita, PIBG | Leave a comment

Hari Penyerahan Kad Laporan Prestasi Pelajar / Taklimat PAJSK Pelajar

Majlis Penyerahan Kad Laporan Keputusan dan Penerangan Tentang PAJSK Pelajar 2014 Lahad Datu-Pada 14 November 2014, SMK Segama telah mengadakan Hari Penyerahan Kad Laporan Prestasi Murid bagi penggal 2 persekolahan 2014. Selain penyerahan kad laporan prestasi murid, telah diadakan juga  taklimat PAJSK bagi ibu bapa dan penjaga untuk menerangkan prestasi PAJSK dan SEGAK bagi setiap … Continue reading »

Categories: Berita, PIBG | Leave a comment

Majlis Penyerahan Bantuan KWAPM Pelajar Tingkatan 1

Tarikh      :  14.11.2014 Masa        :  7.30 am-11.00am Tempat    : Bilik Mesyuarat SMK Segama, Lahad Datu Bilangan Pelajar :  58 Pelajar

Categories: Berita, PIBG | Leave a comment