browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Peperiksaan

Perubahan Jadual Peperiksaan Penggal 1 2018

Salam sejahtera, Mohon perhatian kepada semua guru dan pelajar untuk mengambil maklum terdapat PERUBAHAN tarikh Peperiksaan Penggal 1 2018 (Menengah Atas). Sekian, harap maklum. Unit Peperiksaan dan Penilaian. 11 Mei 2018

Categories: Berita, Papan Kenyataan, Peperiksaan | Leave a comment

Pelajar Cemerlang PT3 Tahun 2016

  pada 19 Disember 2016 iaitu hari Isnin, telah diadakan Majlis Penyerahan slip keputusan PT3 kepada semua pelajar  tingkatan tiga. Seramai 153 orang calon  SMK Segama telah mengambil Pentaksiran Tingkatan 3. Majlis dimulakan dengan ucapan aluan oleh Tuan Pengetua Encik Yeoh Sek Goh. Kemudian diikuti oleh penyampaian slip keputusan peperiksaan kepada pelajar yang memperolehi 6A … Continue reading »

Categories: Berita, Kurikulum, Peperiksaan, pt3 | Leave a comment

Majlis Restu Ilmu 2016

4.11.2016. Lahad Datu-Majlis Restu Ilmu SPM dan STPM telah diadakan pada hari Khamis, 4 November 2016 bertempat di Dewan SMK Segama. Majlis diisi dengan acara bersalaman antara pelajar dan guru sebagai simbolik dan tanda restu ilmu.Selepas majlis selesai, satu sesi taklimat berkenaan dengan pengurusan Peperiksaan SPM telah disampaikan oleh Pn. Oziah Rudin, SU SPM. Taklimat … Continue reading »

Categories: Berita, Kurikulum, Peperiksaan | Leave a comment

Pentaksiran Tingkatan 3 Sesi 2015

14 Disember 2015, Lahad Datu: Keputusan PT3 2015 yang diumumkan telah menunjukkan kejayaan Cemerlang SMK Segama, Lahad Datu dengan mencatat peningkatan peratus kelulusan. Tahniah diucapkan kepada semua guru, pelajar, ibu bapa dan juga staf SMK Segama, Lahad Datu yang sentiasa memberikan kerjasama untuk menaikkan nama SMK Segama, Lahad Datu. Berikut senarai pelajar yang mendapat keputusan cemerlang: … Continue reading »

Categories: Berita, Peperiksaan, Unit Kurikulum/Akademik | Tags: | Leave a comment

Hari Penetapan Target Pelajar SPM / STPM 2015

27 Mac 2015: Hari Penetapan Target Pelajar SPM & STPM SMK Segama di bawah Program Penglibatan Ibu-bapa & Komuniti pada 27 Mac 2015 di Dewan Sekolah Menengah Kebangsaan Segama, Lahad Datu, Ucapan ribuan terima kasih kepada semua ibu bapa, guru-guru dan komuniti setempat yang memberi kerjasama menjayakan program ini.

Categories: Berita, Kurikulum, Peperiksaan | Leave a comment

Pelaporan PT3 Tahun 2014 (Pengumuman Penting)

(Sila klik imej untuk pembesaran imej) (Sila klik sini untuk kenyataan rasmi sekolah) Sila Hubungi Pihak Sekolah Untuk Maklumat lebih Lanjut: HUBUNGI KAMI Posted by Webmaster: Mr Rich

Categories: Peperiksaan, UBK, Unit Kokurikulum, Unit Kurikulum/Akademik | Leave a comment