browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Unit Kokurikulum

Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah 2018

SMK Segama, Lahad Datu, 17.8.2018– SMK Segama telah melancarkan pelbagai program dan aktiviti di peringkat sekolah sempena meraikan Bulan Kemerdekaan Malaysia 2018 yang merupakan sebahagian daripada sambutan Hari Kebangsaan Negara yang bertemakan “Sayangi Malaysiaku”. Majlis tersebut telah dirasmikan oleh Cik. Pn. Hjh. Saida Hj. Usman (Pengetua). Tabung Harapan Malaysia juga dilancarkan semasa majlis tersebut. Program-program tersebut … Continue reading »

Categories: Berita, Unit Kokurikulum | Leave a comment

Kejohanan Merentas Desa SMK Segama 2018

Lahad Datu (Rabu): Merentas desa peringkat sekolah merupakan acara tahunan SMK Segama, Lahad Datu  yang bertujuan untuk memilih bakat-bakat baru untuk mewakili sekolah ke peringkat yang lebih tinggi. Disamping atlet sekolah yang telah tersedia terpilih untuk mewakili sekolah. Selain itu Merentas Desa ini dapat membentuk kekuatan fizikal semua pelajar untuk melakukan aktiviti yang lebih mencabar sepanjang … Continue reading »

Categories: Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Mesyuarat Agung Unit Kokurikulum 2018

Lahad Datu(Rabu): Pada 7 dan 8 Februari 2018, Unit Kokurikulum Sekolah Menengah Kebangsaan Segama telah memulakan aktiviti pertama dengan mengadakan Mesyuarat Agung Badan Beruniform dan Kelab dan Persatuan mengikut takwim yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan. Semua mesyuarat bermula pada jam 06.45 pagi dan berakhir pada jam 9.00 pagi dengan diiringi oleh guru penasihat kelab dan … Continue reading »

Categories: Berita, Unit Kokurikulum | Leave a comment

Pengelolaan MSSD Lahad Datu Sukan Bola Baling 2018

Pengelolaan MSSD Lahad Datu Bola Baling 2018 Tarikh: 30/1 – 1/2 2018 Venue: Dewan Sri Perdana, Lahad Datu Jumlah Sekolah Menyertai: Penyertaan Sekolah Menengah : Lelaki – 6 Perempuan – 6 Penyertaan Sekolah Rendah : Lelaki – 9 Perempuan- 11 Johan keseluruhan Kategori Sekolah Menengah: L18 Johan : SMK Agaseh N. Johan : SMK Desa … Continue reading »

Categories: Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Penyertaan Kejohanan Merentas Desa MSSD Lahad Datu 2018

Penyertaan Kejohanan Merentas Desa MSSD Lahad Datu Tarikh: 20.1.2018 (Sabtu) Tempat: SMK TUNGKU Jumlah Pelajar yang Menyertai: Nama Pelajar: NYIE JOSHUA JUNI Pencapaian: KE-5 Guru Pengiring: CHRISTINE DONALD & NURKI PIRITUS Warga SMK Segama mengucapkan Syabas dan Tahniah atas Pencapaian Murid dan Komitmen Guru.  

Categories: Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Kejohanan Olahraga (Balapan dan Padang) Tahun 2018

Lahad Datu: Pada 16 – 18 Januari 2018 yang lalu, Sekolah Menengah Kebangsaan Segama, Lahad Datu telah mengadakan Kejohanan Olahraga 2018. Acara diadakan di Kompleks Sukan Lahad Datu. Sukan yang dipertandingkan pula mengikut divisi (rumah sukan) masing-masing. Johan bagi Kejohanan Olahraga ini dijuarai oleh Divisi Waja (Rumah Kuning), seterusnya naib johan Divisi Saga (Rumah Merah), tempat ketiga adalah pasukan daripada … Continue reading »

Categories: Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Kejohanan Merentas Desa Tahun 2017

SMK SEGAMA, Lahad Datu – Kejohanan Merentas Desa peringkat Sekolah Menengah Kebangsaan Segama telah berlangsung dengan meriah pada 14 Januari 2017. Program tersebut yang merupakan salah satu daripada aktiviti tahunan sekolah melibatkan semua murid dalam 4 divisi, iaitu Wira, Saga, Satria dan Waja. Setiap murid yang mendapat tempat pertama hingga tempat ke-10 untuk setiap divisi layak … Continue reading »

Categories: Berita, PIBG, Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Hari Sukan Negara Peringkat Sekolah 2016

Sambutan Hari Sukan Negara telah di isytiharkan pada setiap hari Sabtu minggu kedua bulan Oktober setiap tahun. Sambutan Hari Sukan Negara ini merupakan suatu inisiatif Kementerian Belia dan Sukan di mana ia adalah satu langkah pro aktif didalam proses transformasi ke arah mencapai hasrat menjadikan Malaysia sebagai sebuah ‘Negara Bersukan’ (Sporting Nation). Oleh yang demikian, … Continue reading »

Categories: Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment

Kontinjen Pengakap SMK Segama ke Jambori Nusantara Antarabangsa 2016

Tempat : Kompleks Sukan Tawau, Sabah Tarikh: 12- 16 Mac 2016 Guru: Cikgu Fatmawati Jalilul

Categories: Unit Kokurikulum | Leave a comment

Kejohanan Olahraga Tahunan (KOT) 2016

Kejohanan Olahraga dan Balapan Tahunan  Tarikh : 1.2.2016 – 4.5.2016 Perasmi : En. Musran Abd Latif, YDP PIBG Tempat: Padang Besar SMK Segama, Lahad Datu

Categories: Unit Kokurikulum, Unit Sukan | Leave a comment