browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Berita

Pameran PBL Kemenjadian Murid (serentak HAK) Tahun 2020

Categories: Berita | Leave a comment

Hari Anugerah Kecemerlangan Tahun 2020

Categories: Berita | Leave a comment

Proses Kesiapsiagaan Pembukaan Sekolah Selepas PKP Tahun 2020

Categories: Berita | Leave a comment

Program Jom ke- Sekolah Tahun 2020

Categories: Berita | Leave a comment

Merentas Desa SMK Segama Tahun 2020

Categories: Berita | Leave a comment

Pelancaran Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah 2018

SMK Segama, Lahad Datu, 17.8.2018– SMK Segama telah melancarkan pelbagai program dan aktiviti di peringkat sekolah sempena meraikan Bulan Kemerdekaan Malaysia 2018 yang merupakan sebahagian daripada sambutan Hari Kebangsaan Negara yang bertemakan “Sayangi Malaysiaku”. Majlis tersebut telah dirasmikan oleh Cik. Pn. Hjh. Saida Hj. Usman (Pengetua). Tabung Harapan Malaysia juga dilancarkan semasa majlis tersebut. Program-program tersebut … Continue reading »

Categories: Berita, Unit Kokurikulum | Leave a comment

Kursus Kepimpinan SMK Segama 2018

Tajuk Program: KURSUS KEPIMPINAN SMK SEGAMA 2018 Penceramah Jemputan: PN. BEBE YANTI MOHAMED Objektif: Menampil Kredebiliti Pemimpin Di Kalangan Pelajar Sasaran: Pengawas, Pustakawan/Pustakawati, Pengerusi Kelab-kelab Kokurikulum, Ketua Kelas dan AJK Tertinggi Persatuan. Tempat: Dewan SMK Segama, Lahad Datu. Masa: 7.00pagi -1.30 ptg Tentatif: 7.00 Pendaftaran Info Tambahan: Penceramah Jemputan Dari Kolej I-CATS, Tawau Anjuran: UBK … Continue reading »

Categories: Berita, UBK | Leave a comment

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat Sekolah 2018

Lahad Datu, 13 Julai 2018 (Jumaat) – Majlis ini telah diadakan pada 13 Julai yang lalu. Majlis ini diadakan bagi merayakan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang melibatkan seluruh warga sekolah. Walaupun diadakan pada skala yang sederhana berbanding majlis yang sama pada tahun sebelumnya, kemeriahannya tetap terasa dan objektif utamanya telah tercapai iaitu untuk merapatkan hubungan … Continue reading »

Categories: Berita | Leave a comment

Sambutan Hari Anugerah Kecemerlangan 2018

Lahad Datu, 29 Julai 2018 (Khamis): Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar 2018 SMK Segama ini dirasmikan oleh YB Tuan Assaffal P. Alian (ADUN N.49 Tungku dan Pembantu Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah). Majlis yang diadakan untuk menghargai kecemerlangan pelajar-pelajar SMK Segama, Lahad Datu dalam bidang akademik dan kokurikulum ini dimulakan dengan penyampaian Sijil Penghargaan … Continue reading »

Categories: Berita, Kurikulum | Leave a comment

Program Ihya’ Ramadan 2018 SMK Segama, Lahad Datu

Program Ihya’ Ramadan 2018 1. Ceramah Nuzul Quran dan Khatam al-Quran Objektif : – Melahirkan generasi yang cintakan al-Quran dan menjadikan al-Quran sebagai panduan dalam kehidupan. Penceramah : – Ustaz Aziz bin Sarail (SM Sains) Tempat : – Dewan SMK Segama Masa : – 10.30 – 12.00 (5 Jun 2018/ Selasa) Tentatif : Tarikh : … Continue reading »

Categories: Berita, KESTAMA | Leave a comment