browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

UBK

Kursus Kepimpinan SMK Segama 2018

Tajuk Program: KURSUS KEPIMPINAN SMK SEGAMA 2018 Penceramah Jemputan: PN. BEBE YANTI MOHAMED Objektif: Menampil Kredebiliti Pemimpin Di Kalangan Pelajar Sasaran: Pengawas, Pustakawan/Pustakawati, Pengerusi Kelab-kelab Kokurikulum, Ketua Kelas dan AJK Tertinggi Persatuan. Tempat: Dewan SMK Segama, Lahad Datu. Masa: 7.00pagi -1.30 ptg Tentatif: 7.00 Pendaftaran Info Tambahan: Penceramah Jemputan Dari Kolej I-CATS, Tawau Anjuran: UBK … Continue reading »

Categories: Berita, UBK | Leave a comment

Program Orientasi Tingkatan 1 Tahun 2018

(Gambar Sepanjang Program Orientasi Tingkatan Satu dan Perasmian/Penutupan Program) 2 Januari 2018 (Selasa) menyaksikan SMK Segama menerima 143 orang warga baru dengan pendaftaran pelajar tingkatan 1 bagi sesi persekolahan 2018. Sepertimana yang dilaksanakan pada setiap tahun, Program Orientasi Tingkatan 1 dilaksanakan bermula pada hari pertama 2 Januari 2018 dan berakhir pada 5 Januari 2018. Dengan … Continue reading »

Categories: Berita, UBK | Leave a comment

Seminar Motivasi Fasa 1 2016

LAHAD DATU, 06 April 2016 – Seminar Motivasi anjuran Unit Bimbingan dan Kaunseling SMK Segama ini telah disertai lebih 200 pelajar daripada Tingkatan 3, Pra U dan Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Segama bertempat di Dewan SMK Segama. Program bertujuan meningkatkan motivasi para pelajar dalam menghadapi peperiksaan SPM. Penceramah: Pn. Juliah Subandi, Kaunselor Cemerlang. SMK … Continue reading »

Categories: UBK | Leave a comment

Ceramah Kesedaran Pelajar 2015

Ceramah Sempena Minggu Anti Dadah, Anti Jenayah, dan Anti Merokok Kerjasama Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah Lahad Datu. Anjuran: Unit Bimbingan Dan Kauseling (HEM) Tarikh: 27 Februari 2015

Categories: Berita, UBK | Leave a comment

Keputusan dan Analisis PT3

22 Disember 2014, Lahad Datu : Sekalung tahniah yang tidak terhingga diucapkan kepada Perancang PT3 yang bertungkus lumus bagi memastikan kejayaan calon-calon PT3  tahun ini. Syabas dan terima kasih yang tidak berbelah bagi khas buat guru-guru yang bersengkang mata, tidak mengenal erti jemu di dalam mendidik para pelajar bagi menghasilkan kejayaan. Tidak dilupakan juga ucapan … Continue reading »

Categories: Berita, UBK, Unit Kokurikulum, Unit Kurikulum/Akademik, Unit Sukan | Tags: | Leave a comment

Pelaporan PT3 Tahun 2014 (Pengumuman Penting)

(Sila klik imej untuk pembesaran imej) (Sila klik sini untuk kenyataan rasmi sekolah) Sila Hubungi Pihak Sekolah Untuk Maklumat lebih Lanjut: HUBUNGI KAMI Posted by Webmaster: Mr Rich

Categories: Peperiksaan, UBK, Unit Kokurikulum, Unit Kurikulum/Akademik | Leave a comment

Majlis Penutupan Pasca PMR 2012

Lahad Datu-Hari ini telah berlangsung Upcara Penutupan Program Pasca PMR 2012 di Dewan SMK Segama. Majlis disempurnakan dengan acara perasmian penutupan oleh PK Pentadbiran iaitu Pn Setiawaty Asaad dengan memberikan ucapan dan kata perangsang kepada pelajar. Sejurus selepas itu acara penyampaian hadiah bagi pemenang-pemenang pertandingan yang dianjurkan UBK, bidang bahasa, bidang Sains & Matematik dan … Continue reading »

Categories: UBK | Leave a comment

Program Lepasan PMR

Tahniah dan syabas kepada semua pelajar lepasan PMR yg telah selamat menduduki PMR dan pelbagai aktiviti yang telah dirancangkan oleh pihak UBK serta sekolah dalam mengadakan aktiviti berkonsepkan ilmiah kerohanian, kognitif serta jasmani.  (Rujuk Gambar diatas untuk senarai program-program yang diadakan)

Categories: UBK | Leave a comment

Minggu Teknik Menjawap SPM

Lahad Datu-Ceramah teknik menjawab soalan SPM 2012 bagi semua pelajar tingkatan 5  telah diadakan pada minggu jam 7.00 pagi hingga pukul 12.00 tengahari di Dewan SMK Segama, Lahad Datu. Tujuan ceramah ini diadakan untuk memberi pendedahan kepada pelajar tentang teknik menjawab soalan  di peringkat peperiksaan SPM yang akan bermula tidak berapa lama lagi. Semua pelajar … Continue reading »

Categories: UBK | Leave a comment

Kem Semarak Minda 2012

Lahad Datu-Alhamdulillah, setinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Allah kerana dengan izinNya jua Kem Semarak Minda 2012 berjaya dilaksanakan  pada 13-15 Julai 2012 yang lalu. Program Unit Bimbingan dan Kaunseling yang diadakan di SMK Segama ini mengumpulkan lebih kurang 100 orang peserta terdiri daripada pelajar tingkatan 3 dan 5  dan dibantu oleh Persatuan Putera Puteri Islam Lahad Datu. Objektif utama program … Continue reading »

Categories: UBK | Leave a comment